Δεν υπάρχει περίπτωση να μην χρησιμοποιούμε όλοι μας σχεδόν καθημερινά το πιπέρι και βέβαια αποτελεί παράδοση αιώνων η θέση του στον χώρο της μαγειρικής αλλά και της ζαχαροπλαστικής.
Το μαύρο πιπέρι χρησιμοποιείται κατά κόρον σε ολόκληρο τον κόσμο και μας χαρίζει μέσα σε λίγους κόκκους πολλά δώρα υγείας. Τα κυριότερα είναι, σύμφωνα και με πολλές μελέτες, ότι καταπολεμά τον βήχα καθώς όταν προσθέσουμε ακόμα και στο τσάι μας λίγο τριμμένο πιπέρι τα αποτελέσματα είναι άμεσα και ανακουφιστικά, η πιπερίνη που περιέχει ηρεμεί το νευρικό μας σύστημα και καταπολεμά σε μεγάλο βαθμό το στρες.
Επίσης, λίγοι κόκκοι ή φρεσκοτριμμένο βοηθούν στην πρόληψη κατά του καρκίνου και στην αποτοξίνωση του οργανισμού καθώς ξυπνούν τον μεταβολισμό μας και τον ωθούν σε καύση.
Βαρεθήκατε το μαύρο χρώμα του;
Μπορείτε να το βρείτε σε άσπρο ιδιαίτερα γνωστό για την συνοδεία του σε κρεμώδεις σάλτσες και σαλάτες με ωμά λαχανικά όπως επίσης και στον πουρέ πατάτας εάν θέλουμε να το κρύψουμε.
Μπορείτε να το βρείτε σε κόκκινο ιδιαίτερα γνωστό στην Ανατολίτικη κουζίνα χρησιμοποιείται τριμμένο σε πολλά φαγητά με πικάντικη ή ήπια γλυκίζουσα γεύση αποτελεί επίσης απαραίτητο στοιχείο διακόσμησης σε παραδοσιακά κοκκινιστά πιάτα.
Μπορείτε να το βρείτε σε πράσινο ιδιαίτερα γνωστό στις Ασιατικές κουζίνες και την φημισμένη Γαλλική κουζίνα χρησιμοποιείται σε κόκκους και ποτέ τριμμένο σε πράσινες και άσπρες σαλάτες.
Μπορείτε να το βρείτε σε ροζ ιδιαίτερα γνωστό μόνο ως διακοσμητικό και αρωματικό στοιχείο σε σαλάτες χρησιμοποιείται αυστηρά και μόνο σε κόκκους και ποτέ τριμμένο.
Είναι δύσκολη η απόφασή σας;
Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και ως πιπέρι τρικολόρ σας έχουμε ετοιμάσει στο melomeno.gr τον τέλειο συνδυασμό!
Μπορείτε να φέρετε κοντά σας όλες τις ποικιλίες των πιπεριών αγοράζοντας από το melomeno.gr και πάντα με την υπογραφή Vassiliki Parliarou.